Yandex.Mail Kurulumu nasıl yapılır

E-postalar artık gerek kariyer gerekse kişisel hayatımızın birer parçası haline geldi. Yobisi olarak veya diğer kurum ve kuruluşlarında kullanmış olduğu en popüler mail servis sağlayıcılarından Yandex.Mail ile güvenli, hızlı ve spama düşme ihtimaliniz daha düşük olduğu daha kullanışlı bir mail hizmeti sunuyoruz. 

Cihaz çeşitlerinini çok olması sebebi ile bilgisisayar, tablet ve cep telefonlarından kontrol etmek isterken Outlook gibi yardımcı programlardan faydalanan kullanıcılarımız için bu Yandex Mail Outlook kurulum dökümantasyonunu hazırlamış bulunmaktayız. Ayarları belirtildiği şekilde kurduktan sonra mailinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Önemli not: E-posta kurulumlarında ilk kullanımdan önce tarayıcı üzerinden mail.yandex.com.tr adresinden e-posta adresiniz ile giriş yaparak kullanıcı sözleşmesini onaylamanız gerekmektedir. Aksi takdirde kurulum aşamasında hata ile karşılaşırsınız.

Outlook kurulumları (versiyona göre)

 

Mobil Uygulama

Android ve iPhone ve iPad kullanıcıları için Yandex'e ait uygulama mevcuttur bu yüzden ekstra bir kuruluma gerek yoktur. Alttaki uygulamalardan size uygun olanı indirip giriş yaparak maillerinizi almaya başlayabilirsiniz.

 

Tarayıcı üzerinden online kullanma

Program veya uygulama ile uğraşmak istemeyenler için direk mail.yandex.com.tr adresinden giriş yaparak maillerinizi okuyabilir veya gönderebilirsiniz.

 

 

Yandex POP Kurulum Ayarları

Gelen posta sunucusu: pop.yandex.com.tr

Giden posta sunucusu: smtp.yandex.com.tr

Gelen Sunucu (POP): 995

Giden Sunucusu(SMTP): 465

Şifreli Bağlantı Türü: SSL

 

Yandex IMAP Kurulum Ayarları

Gelen posta sunucusu: imap.yandex.com.tr

Giden posta sunucusu: smtp.yandex.com.tr

Gelen Sunucu (POP): 993

Giden Sunucusu(SMTP): 465

Şifreli Bağlantı Türü: SSL