Web Tasarımları Neye Göre Belirlenir?

Günümüzde büyük öneme sahip olan web siteleri, bir kişinin ya da bir kurumun profili hakkında ön bilgiler sunar. Sitenin görüntüsünü vitrin olarak düşünecek olursak, vitrin düzenleyicileri de web tasarımcılarıdır. Web tasarımcıları kendilerinden istenilen site profilini tasarlar, tasarımlarını site tasarımı talep eden kişi ya da kuruma sunar, varsa gerekli görülen düzenlemeler yapılarak siteyi kurarlar.

Görüntü olarak site sahibinin yönergeleri doğrultusunda hazırlanan web sitesinin alt yapı tasarımı tamamen tasarımcının inisiyatifindedir. Site sahiplerinin ara yüzleri göremiyor olması, site çalışmasına ait bilgilere sahip olmaması ve ayrıca arka planla ilgilenmiyor oluşları gibi nedenlerle tasarımcılar kendi bilgi ve tecrübelerine dayanarak inisiyatif kullanırlar.

 Web Tasarımda Özellikle Nelere Dikkat Edilmelidir?

İyi bir tasarımcı sitenin ön yüzü ya da sahne önü diyebileceğimiz herkesin ulaştığı görüntünün dışında, sitenin ara yüzü denilen ve sitenin performansını da belirleyen arka alanı da özenle düzenlemesi gerekmektedir. Sitenin sağlıklı varlığını sürdürebilmesi için tasarıma başlanılmadan önce de dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Temiz bir hosting seçimi yapmak sitenin ileride sorun yaşamaması için önemlidir.

Web sitesine komut veren kodların da uygun şekilde girilmesi bozuk olmaması gerekmektedir. Site içerik ve tasarımları kopya olmamalı, özgün tasarımlar ve içerikler eklenmelidir. Eklenecek resimlerin formatı ve büyüklüğü site alt yapısına uygun olmalı, gereksiz büyüklüklerde sitenin açılmasını yavaşlatacak görseler kullanılmamalıdır. Meta standartları tarayıcıların uygun gördüğü standartlara göre ayarlanmalıdır.

Görüntü kargaşası yaratmayacak, ziyaretçisini yormayacak temalar seçerek ziyaret sürelerinin uzatılması sitenin menfaatinedir. Gereksiz etiketler yapılmamalı, trafik artırmak için hilelere başvurmamalıdır. Bu gibi kurallara uyularak tarayıcı dostu siteler tasarlanması çok önemlidir. Hem web ortamları site çöplüğü olmaktan kurtarılmış olacak hem de siteleri kaliteli vitrin görevini yerine getirecektir.