Web Sitesinin Seo Uyumu Nedir?

SEO diğer adıyla Search Engine Optimization Türkçe karşılığı Arama motoru optimizasyonu olan SEO'nun kullanım amacı site sahibi olan kişinin, sitesinin popülerliğini arttırmak için kullanılır. Bunun birden çok nedeni vardır en temel neden kişinin ziyaretçi sayısını artırmak ve daha çok para kazanmak için yapılır. Diğer bir neden ise sadece sahibi olduğu sitenin popülerliğini artırmak içindir.

 Neden En Üst Sırada Olmak Önemli?

            En üst sıralara yerleşen web sitesi daha çok ziyaretçi kazanır. Bir web sitesinin çok sayıda ziyaretçi alması demek sitesinde reklam paylaşan sitenin daha çok para kazanması demektir. Bu yüzden üst sıralarda gözükmek çok önemlidir.

 Nasıl En Üst Sıra Oluruz?

            Her arama motorunun sıralama şekli başkadır. Mesela Google’da 7. Sırada olan siteniz

 Yandex'de 3. Sırada olabilir bunun en temel etkeni arama motorlarının kendilerine özel örümcek yazılımlarıyla yaptığı arama ve sıralamadır. Google'da web siteniz için yaptığınız etiketler sizi 3. Sıraya sokarken Yandex'de içerik olarak 6. Sıraya yerleşebilirsiniz.

 En Üst Sırada Olmak İçin Yapılmaması Gerekenler

            Bir web sitesi eğer içeriği çizgi film'se ama etiket olarak araba vb. şeyler yazarsa örümcekler(yazılımlar) o siteyi pas geçecek ve alt sıralara atacaktır. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için her zaman içeriğe uygun mantıklı geniş etiketler kullanılmalıdır. Fazladan yazılan etiketler gereksiz kılınacaktır sizi web site kalitesi olarak alt sıralara alabilir.

            Bu yüzden fazladan, gereksiz etiket kullanmak sadece zaman kaybı olacaktır. Bunun yerine daha öz, Daha geniş. Etiketler kullanılabilir ve test edilebilir. Örneğin: "çizgi, film, filmçizgi" yerine sadece "çizgi-film" yazarak hepsini kapsayan etiketler oluşturabilirsiniz.

 Üst Sıralarda Olmak İçin Başvurulabilecek Ek Yollar

 1.Google Adwords'e ek bir meblağ ödeyerek üst sıralarda olabilirsiniz.

 2.Ürün açıklamalarını diğer sitelerden bağımsız ve dikkat çekici yapılabilir.

 3.Siteniz için sosyal medya butonu kullanabilirsiniz. Bu sayede sitenizi ziyaret edenlerin paylaşmasını sağlayabilirsiniz.