Subdomain Nedir, Ne İşe Yarar?

Subdomain alt domain olarak da bilinen bir alt alan adıdır. Ana bir domaine bağlı olarak açılabilirler ve arama motorları tarafından domain olarak bilinirler.

İsterseniz subdomaini bir örnekle açıklayalım. Mesela https://www.yobisi.com ana domaindir. https://odeme.onlinesiparisver.com bir subdomaindir.

Subdomainler, e-ticaret sitesi kurmak için en iyi avantajlardan biridir. Bir ana domainden daha hesaplıdır. Bir subdomain kullanmanın diğer bir amacı ana domaini güçlendirmektir. Her bir subdomain farklı iş modelleri içinde kullanılabilir. Subdomainler farklı kullanıcılara ayrı hesaplar açarak kullanmaları ve yönetmeleri için de kullanılabilirler. Ana domainlerden bağımsız olarak çalışırlar. Her bir subdomainin ayrı bir FTP klasörü vardır. Oluşturulan içerikler paylaşılmak istendiğinde bu klasöre atılır. Örnek olarak eğer internet üzerinden satışlar gerçekleştiriyorsanız eğer subdomain kullanmanızda oldukça fayda vardır. Hem satışlarınız artar hem de marka bilinirliğiniz yükselebilir. Önemli olan ana domainin nerden ya da hangi firmalardan aldığınızdır. Bunlara dikkat ettiğiniz taktirde subdomainin avantajlarından oldukça faydalanmış olursunuz.