Konuşan Siteler Tasarlayın

Konuşan siteler tasarlamak nedir? Günümüzde chatbotlar dijital bir hale gelmiştir. Küçük robot şeklinde olan chatbotlar insanlarla iletişim kurarak oldukça yararlar sunmaktadır. Chatbotlar aynı zamanda online ticareti farklı bir seviyeye taşımıştır. Şirketler için müşteri hizmet sektörü alanında personel maliyetinden tasarruf etmelerine yardımcı olmaktadır. Günümüzde artık birçok şirket kendi kişisel özel botlarını oluşturmaktadır. Bununla birlikte şirketlerin kişisel botlarını oluşturacak ve hizmetlerini sunacak birçok uygulama bulunmaktadır. WhatsApp uygulaması bunlardan birisidir. Yani WhatsApp için chatbotlar oluşturulabilir konuşan siteler anlamına gelmektedir.

Chatbot Nedir?

Chatbot nedir? Chatbot makine ve yapay zekanın karmaşık algoritmalarından ortaya çıkan ve geliştirilen bir bilgisayar programı veya sistemi olarak tanımlanmaktadır. İnsan konuşmasının simüle edilmesi şeklindedir. Chat bot hizmetlerinin amacı şirketlerin farklı müşteri hizmetlerini sunarak hem zamandan hem de paradan tasarruf edilmesini sağlamaktır.

Kullanıcılar chatbot sohbet robotlarını, dijital ortamda mesajlaşarak belirli bir konuda bilgi alma, işlem yapmak gibi amaçla kullanılmaktadır. Chatbot sayesinde, sipariş, rezervasyon, bilet almak, hesap bakiyesini öğrenmek gibi işlemler yapılmaktadır. Böylece zamandan tasarruf edilmektedir. Uygulamada grafiksel ara yüzler ve mobil uygulamalar kullanılır. Kullanıcılar uygulama sayesinde yapmak istediği işlemleri diyalog aracılığıyla gerçekleştirir.

WhatsApp için Chatbotlar

Konuşan siteler tasarlamak için kurulan Chatbotlar hem tüketicilere hem de işletmelere birçok avantaj sağlamaktadır. WhatsApp uygulamasında kurulan chatbotlar da aynı amaca hizmet eder. Şirketlerin müşterileri ile kurdukları iletişimleri çok farklı bir seviyeye taşıyan WhatsApp sohbet balonları, sohbet botları geliştirilmektedir. WhatsApp sohbet ve chat bot geliştirmek için birçok uygulama bulunmaktadır. WhatsApp için bot ne anlama gelir?  WhatsApp'ta özel olarak kullanılan chatbot yazılımı ya da chat programıdır. WhatsApp bot sayesinde şirketler etkileşimde kalarak pazarlama dünyasına tanıtılmış olur ve bu şekilde müşterilerin sorunlarına yardımcı olurlar.

Müşteri ile olan ilişkilerinde müşterilerine özel bir platformda yer vererek müşterilerin sorduğu sorulara cevap verilir. Müşterilerin sorularını yanıtlayarak müşterilerle daha verimli bir etkileşim içerisine girmiş olursunuz. Bu da müşteri deneyiminize geliştirir ve zaman kazandırır. Günümüzde artık birçok şirket kendi WhatsApp sohbet botlarını oluşturmaktadır. Şirketlerin kendi WhatsApp sohbet botlarını oluşturduğunda birçok fırsatlar ortaya çıkmaktadır.

Konuşan siteler ile müşterilerin deneyimleri özelleştirilir. Bunun için WhatsApp konuşma komut dosyası uygulaması şirkete özgü uyarlanır. Bununla birlikte WhatsApp'taki şifreleme yöntemi müşterilerle gerçek zamanlı bir iletişim kurmanın en güvenli ve kolay yolu olarak seçilmektedir. 

Whatsapp için Chatbot Oluşturmak İçin Neler Yapılması Gerekir?

Konuşan siteler tasarlamak kapsamında WhatsApp için bir chatbot oluşturmadan öncelikle WhatsApp işletme API uygulamasını düzenlemek ve işletmek gerekmektedir. Yani WhatsApp için chatbot oluşturmadan önce WhatsApp business API adlı bir uygulamadan yararlanmak gerekir. Bu uygulama orta ölçekli şirketlere yönelik bir uygulama olmaktadır. Uygulamayı indirdikten sonra konuşmayı tasarlamanız ve düşünmelisiniz. Yani chatbot kurulduktan sonra müşterilerin sorularını cevaplamak ile ilgili diyalog hakkında düşünmek ve tasarımını planlamak gerekmektedir. Kurduktan sonra chatbotların çalışıp çalışmadığını WhatsApp için test etmelisiniz. Müşterilerle iyi ve verimli bir şekilde çalıştığından emin olmak için chatbotu mutlaka test edin. Eğer bir hata varsa bu hataları düzeltmelisiniz. Kurulan chatbotun işlevselliğini kontrol etmelisiniz. Chatbot uygulamasının yüksek kalitede olması oldukça önemlidir. Bununla birlikte chatbotlar sadece WhatsApp için geçerli bir uygulama değildir. Aynı zamanda çeşitli kanallarda genel bir bot oluşturarak platformu kullanabilirsiniz. Bunu uyguladığınızda hem müşterilerinizle daha etkili bir iletişim kurabilir hem de zamandan tasarruf ederek müşterilerle ilgili deneyimlerinizi geliştirirsiniz. Uygulama ile markanıza geliştirme şansınız olur.