Kişisel Sosyal Medya Hesapları Nasıl Yönetilir?

Tüm alanlarda önemli bir yer kaplayan internetin egemenliğinin bir sonucu da kişisel iletişim ve paylaşımın farklılaşmasını sağlamak olmuştur. Kişisel medya olarak algılarda yer bulan bu farklılaşma günden güne daha çok kullanıcıyı kendine çekmektedir. Her türlü ortamda, saat sınırı olmadan erişim imkânı bulan bu medyanın kullanımını en çok arttıran gelişim akıllı cep telefonlarıdır. Bilgisayar, tablet ve cep telefonları sayesinde kolaylıkla yönetilir.

Bu medyanın günden güne büyümesi, farklı sosyal ağların kullanılması, her tür içeriğin özel bir beceriye sahip olmadan paylaşılabiliyor olması insanların iletişim biçimini önemli ölçüde değiştirdi. Sosyal medya uygulamaları, LinkedIn, Facebook, Google+, Pinterest, Tumblr, Wikipedia, YouTube, Twitter, Flickr, Snapchat, Instagram ve WordPress gibi birçok farklı siteleri içerir.

Bu uygulamalar ile kişisel olarak iletişim şeklimiz değişirken aynı zamanda işletmeler için de büyük fırsatlar sunuyor. Farklı çevrelerin de kullanıcı hesaplarına ulaşabilmesi, kullanımı konusunda dikkatli olmayı gerektiriyor. Bir yöneticinin kişisel hesaplarını marka hesaplarının kullanımında olduğu gibi dikkatli kullanması gerekmektedir.

Kişisel Hesaplarda Hangi Bilgiler Bulunmalı?

Aktif olmak ve paylaşımda bulunmak farklı çevrelerin de olduğu alanlara girmek anlamına da gelmektedir. Yöneticiler kişisel hesaplarında da tıpkı bu şekilde aktif olmalıdır. Her kullanıcı medya ağlarını kullanırken birer yönetici olduğunu unutmamalıdır. Yöneticiler, kişisel medya hesaplarını yönetirken dikkatli olmak zorundadır. Bu hesaplar kişilerin CV’si kadar önemlidir.

Kişisel hesaplarında en önemli konulardan biri güvenliktir. Bir kişi bu hesapları kullanarak çeşitli işlemler yapabilir. İletişim kurabilir, görüş paylaşabilir, farklı çevrelere girebilir. Ancak bu gibi işlemlerde kişisel bilgilerini korunması önemlidir. Bugün internetin sorumlu tutulduğu suç oranlarının sayısı ve çeşidi oldukça fazladır. Bu nedenle hesapların güvenliği oldukça önemlidir. Söz konusu kullanıcıların hesaplarında gerekli bilgiler bulunmalıdır. Ancak farklı çevrelerin de paylaşımına ulaşabileceği düşünüldüğünde bunu kısıtlamak zorundadır.

 

Kontrollü Kullanım Neden Önemli?

Kişisel bilgilerinin gerçek bilgileri olması iletişim etiği açısından önemlidir. Burada önemli olan yabancı kişilerle paylaşacağımız bilgilerimizin sınırlandırılması konusudur. Aynı zamanda yöneticilerin paylaşımlarında da dikkatli olması gerekmektedir.

İş ile alakalı veya özel yaşantıyla ilgili bir paylaşım yapılmadan iki kere düşünülmelidir. Çok kötü niyetlerle bu mecralarda sahte kimliklerle bulunan kişilerin de olduğu kesinlikle unutulmamalıdır. Aileler çocuklarını kullanıcı olmadan bu konularda bilinçlendirmeli ve kullanıma başladıkları andan itibaren de kontrol görevi üstlenmelidir.